خبرگزاری آزادنگار

آزادی رایگان نیست

خبرگزاری آزادنگار

آزادی رایگان نیست

اعتراض علیزاده به حذف صدای زن در ایران

حسین علیزاده آهنگ ساز شهیر ایرانی در نشستی خبری در تهران از نظام موسیقی ایران به شدت انتقاد کرد. 

حسین علیزاده، که طی یکی دو سال اخیر انتقادهای تندی را علیه دخالت دولت در عرصه موسیقی ایران کرده است، در این نشست نیز این پرسش‌ها را مطرح کرد: حافظه موسیقایی ‌۳۰ ساله‌های امروز کدام است؟ از رادیو و تلویزیون چه آهنگ شنیدنی و خاطره‌برانگیزی پخش می‌شود؟ چرا صدای زن را از حافظه موسیقایی ما پاک کرده‌اند؟ من با هرگونه تفکیک جنسیتی مخالفم. مگر تنها مردان می‌توانند هنرمند باشند و آواز بخوانند؟

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، علیزاده با اشاره به انواع گوناگون موسیقی گفت: باید به تفکیک انواع مختلف موسیقی پرداخت و به هر شاخه بها داد. موسیقی دستگاهی یکی از گونه‌های موسیقی است که در جای خود باید به آن پرداخته شود. هنرمندان و متولیان فرهنگی باید بتوانند ارزش‌های گذشته را به نسل امروز منتقل کنند و در تداوم ارزش‌های خود بکوشند.

قیمت سالن‌‌های کنسرت اعجاب‌انگیز است

این آهنگساز همچنین از قیمت بالای سالن‌های موسیقی در ایران انتقاد کرد و گفت: وقتی هزینه سالن‌های کنسرت داخلی را با بهترین سالن‌های کنسرت خارجی مقایسه می‌کنیم می‌بینیم هزینه سالن‌های ما به مراتب گران‌تر است؛ این در حالی است که به لحاظ کیفیت سالن و نوع برخوردها واقعا سالن‌های داخلی قابل مقایسه با بهترین سالن‌های کنسرت دنیا نیستند.

این موسیقیدان در ادامه افزود: امروزه به قدری هزینه کنسرت‌ها بالا رفته که حتی طبقه متوسط نیز توان استفاده از یک برنامه فرهنگی مانند کنسرت را ندارد. واقعا جای سئوال از مسئولان دارد که چرا هزینه اجاره سالن‌ها تا این حد گران است که بخش اعظم جامعه هرگز توان دیدن یک کنسرت را پیدا نمی‌کنند؟

وی ضمن انتقاد از تالار وحدت تاکید کرد: ما موسیقیدان‌ها همیشه از گذشته، تالار وحدت را خانه خودمان می‌دانسته‌ایم؛ واقعا از دست اندرکاران تالار وحدت دیگر انتظار نمی‌رود هزینه‌های اجاره را تا این حد بالا ببرند و چنین اتفاق‌هایی باعث شگفتی است.

شهرام ناظری نیز در این نشست اظهار داشت: در تمام این سال‌ها بر سر بودن و نبودن موسیقی جنگیده‌اند و از رسانه فراگیری چون تلویزیون، همیشه کارهای سطحی و عوامانه تپخش شده است اما گروه دوستی برآن است تا صدای نسلی باشد که اندیشه می‌کند، درد می‌کشد و نسبت به فشارها و شرایط سخت اجتماعی، واکنش نشان می‌دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد